Contacteer ons

Lifestyle

Crimineel Taghi stuurt Peter R. de Vries persoonlijke boodschap over doodsbedreiging

Gepubliceerd

op

Ridouan Taghi ontkent dat hij plannen heeft om Peter R. De Vries te laten vermoorden. Dat heeft de meest gezochte crimineel in een bijzonder persoonlijk bericht laten weten aan De Vries, meldt de misdaadverslaggever vanavond. ,,Dit is pure onzin.” Het Openbaar Ministerie (OM) wil niet reageren.

,,Ik heb geen reden om jou iets aan te doen”, schrijft Taghi volgens De Vries in de boodschap die De Vries nu via Twitter deelt. De misdaadverslaggever meldde gisterendat hij op een dodenlijst staat van Taghi. Maar dat klopt niet, meldt de crimineel aan De Vries: ,,Peter, met schrik en verbazing las ik het nieuws dat ik volgens politie en justitie opdracht heb gegeven om jou te laten liquideren. Daar is niets van waar. Dat is een regelrecht verzinsel! Pure onzin! Ik heb geen enkele reden om jou iets aan te doen. Je kunt gaan en staan waar en wanneer je maar wilt, zonder dat je ook maar enig gevaar van mij hebt te duchten. Ik heb 100.000 procent niets tegen jou”, aldus Taghi volgens De Vries. ,,Als ik de gedetailleerde ontkenning tegenover de boodschap van de politie leg, ben ik geneigd om het te geloven. Als het allemaal niet waar is, waarom zou hij dan die moeite doen. Kennelijk heeft hij het gevoel dit te moeten weerspreken, dat maakt het voor mij waardevol.”

Bron:ad.nl Beeld:twitter/politie

Lees verder
Klik hier om een reactie te geven

U dient ingelogd te zijn om een reactie te kunnen geven Inloggen

Laat een reactie achter

Gezondheid

Maak je iets heftigs mee, dan ontdek je wat belangrijk is; meestal is dat niet je werk’

Gepubliceerd

op

Door

Goed relativeren kan je slapeloze nachten, een burn-out en veel overbodige stress besparen. Maar kun je relativeren ook leren? Frank van Marwijk, die recent het boek ‘Doe Niet Zo Moeilijk’ schreef, denkt van wel.

De ouders van Frank van Marwijk hadden een kapsalon waar een tegeltje aan de wand hing met de tekst: ‘Het onmogelijke doen we direct. Wonderen duren wat langer.’ ,,Het relativeren heb ik dus deels van huis uit meegekregen”, zegt Van Marwijk. ,,Ik heb geleerd dat er altijd problemen zullen zijn, maar dat je daar ook met afstand naar kunt kijken. Zonder dat je te afstandelijk wordt. Het werkt ook niet om alles weg te relativeren. Het tegeltje zegt dat je tegelijkertijd kunt relativeren terwijl je ook voor het maximale gaat en zelfs irreële doelen durft na te streven.

Maar kun je relativeren ook leren?

Frank van Marwijk: ,,Je leert het als je ouder wordt en heftige dingen meemaakt. Dan ontdek je wat er voor jou belangrijk is in het leven. Meestal is dat niet je werk. Oudere mensen die terugkijken op hun leven zeggen zelden dat ze meer tijd aan hun werk hadden willen besteden. Ik beschrijf in het boek wat er met me gebeurde toen mijn zus op tweeënveertigjarige leeftijd overleed. Plots had ik geen geduld meer met het geklaag van de oude mensen op de geriatrische afdeling waar ik als sociotherapeut werkte. Ik sloeg door in het idee dat ik de wereld moest veranderen. Ik ben door mijn omgeving weer met beide benen op de grond gezet. Nadat ik zelf 42 werd en dus ouder was dan mijn zus ooit werd, ging ik dingen veel meer in verhouding zien. Elke dag die ik nu leef, krijg ik meer dan haar gegeven was.”

Jonge kinderen kunnen toch ook relativeren?

,,Tegelijkertijd wel en niet. Ze kunnen opgaan in het bouwen van een sneeuwpop, maar als het gaat dooien gaan ze de volgende dag met iets anders verder. Ze zijn snel afgeleid omdat zich altijd iets nieuws aandient. Dat kunnen we als volwassenen ook vaker doen. Houdt iets op, leer er dan van, lik je wonden en ga verder. Tegelijkertijd kunnen kinderen wakker liggen van een enge film, dat kunnen volwassenen relativeren. Maar wij liggen weer wakker van ons werk.”

Of van een voetbalwedstrijd

,,Je kunt niet voor anderen bepalen wat belangrijk voor ze is. Als Ajax in de laatste minuut verliest, moet je niet aan komen zetten met wereldproblemen. Daar heeft een fan dan even geen behoefte aan. Als dingen naast elkaar gezet worden, krijg je rare verhoudingen. Wanneer Yvon Jaspers bij Pauw vertelt over haar problemen omdat ze van belangenverstrengeling beschuldigd was, lijkt haar problematiek heel relatief als verderop in het programma de familie van de vermoorde Anne Faber aan het woord komt. Dat is anders als ze alleen in het programma zit. Je kunt een oorlogssituatie in het buitenland gebruiken om op 5 mei te zeggen hoe goed we het hebben in Nederland, het is nutteloos om de oorlog in Syrië aan te voeren als relativering wanneer je computer vastloopt.”

Relativering op het werk wordt ook niet altijd gewaardeerd

,,Dat je goed kunt relativeren, betekent niet dat je het altijd uit hoeft te spreken. Ik heb relativering vaak gebruikt als binnenpretje als een discussie bij een vergadering uit de hand liep. Relativeren heeft te maken met je verplaatsen in een ander. Als er een 6 op de grond getekend staat en je staat er met twee mensen omheen, ziet de één een 6 en de ander een 9. Dan kun je wel willen dat de ander een 6 ziet, maar als je naast hem gaat staan, weet je dat ie een 9 ziet. Dat betekent dat je even jouw 6 verlaat. Dat is een voorbeeld hoe standpunten werken en dat het niet helpt om star aan de jouwe vast te houden. Door te relativeren ga je beter communiceren.”

Voor het werk moet je het relativeren dus aan en uit kunnen zetten?

,,Je moet kunnen in- en uitzoomen. Dus zowel de bomen áls het bos zien. Wat ook helpt is dingen wegdenken: stort jouw bedrijf in als je er niet meer bent, zouden we de Nachtwacht missen als die er nooit was geweest, zou iemand mijn boek missen als ik het niet had geschreven? Begin vooral ook bij jezelf, probeer niet te verwachten dat anderen of de hele wereld zich aan jou aanpast. De gebeurtenissen blijven hetzelfde, relativering is alleen dat jij anders reageert op die gebeurtenis.”

Bron:ad.nl Beeld:shuttershock

Lees verder

Gezondheid

Vreemde nasmaak? Dit is hoe het komt (en zo kom je er vanaf)

Gepubliceerd

op

Door

Een lekkere pasta met scampi’s in knoflook bestellen in een restaurant is overheerlijk. De knoflooksmaak en -adem die je er daarna aan overhoudt? Not so much. Dit is hoe je aan die vieze smaak komt, én hoe je er weer van afraakt.

Hoe komt het eigenlijk dat bepaalde voedingsmiddelen een nogal overheersende nasmaak hebben? Cordelia Running, directeur van het smaaklab van de Amerikaanse Purdue University, zegt dat we een nasmaak meestal te danken hebben aan kleine stukjes voedsel die achterblijven in de mond, of moleculen die in het speeksel of slijm achterblijven.

Vooral krachtig smakende voedingsmiddelen als knoflook en ui kunnen een lange nasmaak veroorzaken, omdat de moleculen die geassocieerd zijn met hun smaak en geur in de bloedbaan kunnen terechtkomen en zo door het lichaam circuleren. Als zo’n krachtige smaak in je speeksel terechtkomt, kan dat bijdragen aan een sterke, blijvende nasmaak. Omdat de moleculen zo minuscuul zijn, kan het zelfs gebeuren dat ook het vruchtwater van zwangere vrouwen anders ruikt na het eten van knoflook, zo blijkt uit onderzoek.

Rauwe ui en knoflook zijn het ergst wat nasmaak betreft, zegt Running. Wanneer je ze plet, beschadig je de cellen ervan en komen er enzymen vrij die de voedingsmiddelen in kwestie hun specifieke, stinkende eigenschappen geven.

Je tanden goed poetsen na een maaltijd met veel knoflook of ui is een goede eerste stap om weer van die vieze nasmaak verlost te raken, omdat je zo kleine stukjes die achterblijven in je mond weer verwijdert. Wanneer de moleculen echter in je bloedbaan zitten, ruik je sowieso een tijdje naar knoflook of ui.

Een studie uit 2016 suggereert dat appel, munt en sla de beste voedingsmiddelen zijn om snel weer van de vieze nasmaak in je mond verlost te raken, omdat ze stoffen bevatten die inspelen op de moleculen van ui of knoflook. Daarnaast kan kauwen op wat peterselie, of een glas melk drinken soelaas bieden. Al geldt in vele gevallen echter wel het principe dat tijd nog altijd het beste medicijn is.

Bron:ad.nl Beeld:shuttershock

Lees verder

Gezondheid

Stervende vrouw neemt afscheid van haar papegaai: de reactie van de vogel zal je hart breken

Gepubliceerd

op

Door

Het verliezen van onze beste vriend is nooit gemakkelijk. Het maakt niet uit of we er “op voorbereid” zijn of niet.

Het verdriet dat wordt ervaren, is ook niet beperkt tot mensen. Dieren hebben ook het vermogen om verdriet te voelen.

Wist je bijvoorbeeld dat papegaaien enkele van de meest emotionele en intelligente wezens op aarde zijn? Als ze iemand verliezen waar ze van houden, voelen ze een diep gevoel van verdriet.

Papegaai Sinbad heeft dit onlangs moeten doormaken met zijn eigenaar, met wie hij 25 jaar van zijn leven deelde.

Net als bij veel dieren, had Sinbad een zeer sterke band met zijn eigenaar.

Normaal gesproken is Sinbad een zeer aangename en vrolijke vogel, maar toen zijn geliefde op haar sterfbed lag, leek hij te begrijpen dat de situatie ernstig was – zeker toen hij nogal stil was.

Dit werd opgevat als een teken van de enorme empathie die vogels voelen voor hun eigenaars.

Papegaaien kunnen depressies ervaren wanneer ze een dierbare verliezen op ongeveer dezelfde manier als een mens zou doen. Er is zelfs antidepressiva voor vogels.

Het moment dat je snel zult zien werd gefilmd door de dochter van de stervende. Ze maakt zich klaar om afscheid te nemen van de wereld en Sinbad wordt binnengebracht voor een laatste afscheid.

Sinbad wil duidelijk alleen aan de zijde van zijn eigenaar zijn ​​en haar laten weten hoeveel ze voor hem betekent. En terwijl hij op haar buik zit, laat ze hem weten hoeveel ze ook van hem houdt.

Als je door deze video heen komt zonder in tranen uit te barsten, ben je veel sterker dan ik.

De band die we delen met onze huisdieren is er een die niet altijd in woorden kan worden uitgedrukt. Daarom helpen videoclips als deze ons te beseffen hoeveel huisdieren van ons houden. Dit is een van de zoetste momenten die ik ooit heb gezien en iedereen die ooit een huisdier heeft gehad waar ze echt om geven, zal dit begrijpen.

Bron:nl.newsner.com Beeld:youtube

Lees verder

Trending