Contacteer ons

Gezondheid

Uitsmijter waarschuwt 10 keer, maar dan..

Gepubliceerd

op

Sommige mensen weten zich dus echt niet te gedragen wanneer ze uitgaan. Het is te triest voor woorden dat als je wordt weggestuurd dat je nog probeert ruzie te maken met de uitsmijter terwijl je garantie heb dat je toch niet binnen komt…

En hoe stom is het als je ook nog eens ruzie probeert te maken met iemand die twee keer zo groot is als je en meer dan 10x heeft gewaarschuwd om de boel niet te escaleren… Ach wie niet wil luisteren moet maar voelen!

Bron:stumpertjes.nl Beeld:stumpertjes

Lees verder
Klik hier om een reactie te geven

U dient ingelogd te zijn om een reactie te kunnen geven Inloggen

Laat een reactie achter

Gezondheid

Val je altijd in slaap voor de tv? Dit zegt het over je gezondheid

Gepubliceerd

op

Door

Na een lange werkdag is het maar wat fijn om op de bank neer te ploffen en tegen je partner aan te kruipen. Filmpje of serie aan en de avond is compleet. Maar soms lig je zo lekker dat je per ongeluk wegdommelt en hele stukken van de film mist. Je bent lang niet de enige die het overkomt, dus het lijkt doodnormaal en onschuldig. Toch blijkt nu uit onderzoek dat het ook op gezondheidsproblemen kan duiden – bij mannen dan.

Onderzoek

Voor het onderzoek – gepresenteerd tijdens het European Society for Cardiology Congress in Rome – werden de bloeddruk en bedtijden van 2.400 Japanners onder de loep genomen. Hieruit bleek dat mannen die ’s avonds al vroeg moe waren en in slaap vielen voor de televisie, vaak een (te) hoge bloeddruk hebben.

Eerder naar bed

Mannen met een te hoge bloeddruk gingen gemiddeld achttien minuten vroeger naar bed dan mannen met een gezonde bloeddruk. Daarbij was de nachtrust van mannen met een hogere bloeddruk van een slechtere kwaliteit. Bij vrouwen werden deze effecten niet gevonden.

Dit betekent niet automatisch dat jouw crashende vriend een hoge bloeddruk heeft en zich in de gevarenzone bevindt, maar een health check kan nooit kwaad. Better safe than sorry!

Bron: Marie Claire, Grazia Beeld: Los Abrazos Rotos

Lees verder

Gezondheid

Een wijntje net voor bedtijd is goed voor je

Gepubliceerd

op

Door

Een paar keer per week een wijntje drinken net voor bedtijd? Het klinkt heel ongezond en je denkt waarschijnlijk dat de kilo’s eraan vliegen, maar niets is minder waar. Wetenschappers hebben namelijk iets fijns ontdekt: je valt juist af door een paar glaasjes te drinken vóór het slapengaan. Huh?

Onderzoek

Het klinkt bijna te mooi om waar te zijn, dus laten we kort alle feiten op een rijtje zetten. Uit onderzoek van Washington State University en Harvard is gebleken dat er in wijn een stofje zit dat resveratrol heet.

Voor degenen die het gemist hebben: het weerhoudt vetcellen ervan meer vet te produceren, waardoor je geen vet opslaat en afslankt. Uit onderzoek blijkt dat wijn wel genoeg calorieën bevat om je een vol gevoel te geven, maar niet zo veel dat je aankomt. En door het volle gevoel ben je minder snel geneigd om een late night snack te pakken.

Bevestigd

Het goede nieuws wordt nog eens bevestigd door een studie van de Universiteit van Denemarken. Hieruit bleek dat mensen die elke avond een glas wijn dronken een slankere taille hadden dan hun sobere tegenhangers. Fijn, maar elke avond alcohol drinken? Gezond is anders…

Bron: Marie Claire Beeld: Scandal 

Lees verder

Gezondheid

Déze fruitsoorten kunnen helpen tegen haaruitval

Gepubliceerd

op

Door

Naarmate je ouder wordt, kan je haar dunner worden en gaan uitvallen. Gelukkig kun je daar iets tegen doen. Zo blijkt dat het eten deze fruitsoorten kan helpen tegen haaruitval.

Sommige vormen van haarverlies zijn genetisch bepaald, maar andere soorten zijn makkelijk te voorkomen. Het eten van de juiste voeding kan bijvoorbeeld van invloed zijn op de conditie van je haar en hoofdhuid.

Deze 5 fruitsoorten kunnen haaruitval verminderen of zelfs voorkomen:

1. Papaya
Collageen draagt bij aan de structuur van je huid, nagels, botten en je haar. Je lichaam maakt collageen door bepaalde aminozuren te combineren. Meestal zitten die in voedingsmiddelen zoals rundvlees, kip, vis, bonen, eieren en zuivelproducten. Maar je lichaam heeft voor dit proces ook vitamine C nodig. En laat de papaya nu rijk zijn aan vitamine C. Daarnaast zit er in een papaya ook veel kalium en een gebrek aan kalium wordt in verband gebracht met haaruitval.

2. Ananas
Vrije radicalen zijn agressieve stoffen die in ongunstige gevallen schade kunnen geven aan cellen en weefsels. Zo kunnen ze bijvoorbeeld haarzakjes beschadigen, met name bij oudere volwassenen. Om deze vrije radicalen te bestrijden, heeft je lichaam antioxidanten nodig. Een ananas barst van de antioxidanten en deze antioxidanten zijn ook nog eens langer houdbaar dan in andere voedingsmiddelen.

3. Perzik
Voor gezond haar is het essentieel dat de hoofdhuid genoeg vocht heeft. Je hoofdhuid bevat olieklieren die talg produceren, een natuurlijke olie die de haarstreng smeert als het groeit. Zit er niet genoeg vochtinbrengende talg op je haar, dan zal je hoofdhuid hieronder lijden. Daarom is het slim om perziken te eten. Perziken zijn rijk aan vitamine A en C en zijn daardoor een geweldige natuurlijk vochtinbrenger.

4. Kiwi
Kiwi’s bevatten goede hoeveelheden vitamine A, C, E en K. Deze vitaminens zijn goed voor de productie van collageen en ze geven voldoende vocht. Maar wat nog belangrijker is, is dat kiwi’s rijk zijn aan mineralen zoals zink, magnesium en fosfor. Deze bevorderen een goede bloedcirculatie in de hoofdhuid. Daardoor worden de haarwortels versterkt. Bovendien zit er veel koper in een kiwi, wat de natuurlijke haarkleur helpt te behouden en grijze haren tegengaat.

5. Appel
Appels bevatten vitamine A, B en C. Deze vitaminen zijn allemaal van vitaal belang als het gaat om het behoud van een gezonde hoofdhuid en het voorkomen van roos. Ze zitten boordevol antioxidanten om de vrije radicalen weg te houden en celvernieuwing te bevorderen. Dus als het om gezond haar gaat kan het zeker geen kwaad om elke dag een appel te eten.

Of wat papaya, ananas, een perzik of kiwi natuurlijk!

Bron: Daily Mail, Libelle Beeld: iStock

Lees verder

Trending